BLOGG

Några snabba tips

Några snabba tips

I radhusområden finns det ofta en så kallad samfällighet som är en slags motsvarighet till en bostadsrättsförening

Flytt­städa

Flytt­städa

Att flytt­städa kan kännas som en riktig utmaning. Till att börja med måste du få koll på exakt vad som ingår i en flytt­städning.

Flytta själv eller anlita flytt­firma

Flytta själv eller anlita flytt­firma

Det finns för- och nackdelar med allt. Att flytta själv är billigt men att bära flyttkartonger är både tungt och tar tid.

Flytt­packa

Flytt­packa

När det kommer till vissa saker, som att packa ner alla sina ägodelar i flytt­kar­tonger, kan det vara svårt att veta var en ska börja.

Rutavdrag när du flyttar

Rutavdrag när du flyttar

Planerar du att anlita en städ- eller flytt­firma när det är dags att lämna gamla bostaden? I så fall kan du få användning av rutav­draget. Rutav­draget gäller oavsett om du flyttar från en bostadsrätt eller hyresrätt.

Flytta till hus

Flytta till hus

Att flytta till villa eller radhus från en lägenhet innebär en del omställ­ningar, och några extra saker att tänka på inför flytten.

Flytta hemifrån

Flytta hemifrån

Det finns mycket att se fram emot med att flytta hemifrån. Men det är också en hel del att komma ihåg inför flytten.

Planera din flytt

Planera din flytt

Kanske ska du bli sambo, flytta hemifrån eller flytta från lägenhet till hus? Eller så kanske du ska flytta in i ditt nya drömboende?

Smarta tips

Smarta tips

Städa både enklare, roligare och snabbare. Allt som behövs är en trasa, musik och 15 minuter.

Checklista vid flyttstädning

Checklista vid flyttstädning

Din efterträdare i lägenheten har rätt att kräva att lägenheten är väl städad vid inflyttning. Om lägenheten är slarvigt städad när du lämnar den kan du bli tvungen att betala städningen i efterhand.

Dags för storstädning?

Dags för storstädning?

Någon gång, säg kanske var tredje månad, så bör man städa lite mer grundligt i sitt hem.

Flyttstäda själv

Flyttstäda själv

Flyttstädning behöver inte vara svårt. Följ vår guide om du vill flyttstäda själv. Tänk på att vädra i alla rum under tiden du städar och se till att du har gott om tid.

Rot- och rutarbete

Rot- och rutarbete

Du kan få göra avdrag från din skatt för arbetskostnaden när du anlitar någon för reparation, underhåll samt ombyggnad och tillbyggnad (rot). Du kan också göra avdrag för hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning (rut). Material och resekostnader ger däremot inte rätt till rot- och rutavdrag.

Så här kan du städa snabbt

Så här kan du städa snabbt

Man kan gå från ytterdörren in till bostaden och städa just den vägen som gästerna förmodligen kommer att gå utifrån och in till vardagsrummet.

Få bort fläckar

Få bort fläckar

Blodfläck – ta bort med kallt vatten. Har man fått blod på kläder som har torkat in, så kan man blötlägga plagget i kallt vatten. Sedan strö på med salt på fläcken och låta det dra och sedan tvätta rent med kallt vatten.